ПЕСТИЦИД, БОРДООНЫ ЧАНАР ҮЛДЭГДЛИЙГ ТОДОРХОЙЛОХ, ЭРСДЭЛИЙН СУДАЛГАА

Хүнсний бүтээгдэхүүний аюулгүй байдлыг хангах тухай хуулийн 17.1.2;
17.1.3-т заасан “хүнсний түүхий эд, бүтээгдэхүүн дэх малын эм, биобэлдмэлийн
болон пестицидийн үлдэгдлийн зөвшөөрөгдөх дээд хэмжээг олон улсын стандартад
нийцүүлэн тогтоох” болон “мал амьтанд зориулан үйлдвэрлэх,импортлох тэжээл,
газар тариалангийн үйлдвэрлэлд ашиглах бордооны аюулгүй байдалд тавих
шаардлагыг тогтоох” хүрээнд газар тариалангийн үйлдвэрлэлд ашиглаж буй
пестицид, бордооны чанар, найрлага болон тэдгээрийн бүтээгдэхүүн дэх
үлдэгдлийн хэмжээ нь олон улсын болон үндэсний стандартад нийцэж байгаа
эсэхийг судлаж тодорхойлсон судалгааны ажлыг танилцуулж байна.
Хариуцсан мэргэжилтэн Э.Түвшинзаяа
Мэдээлэл авах дугаар 70543261